Anne-Marie Meijer

Mindfulness Leermeester & Stress-, Burn-out en Reïntegratie Coach

Jij bent jouw eigen mentor. Jouw inzet is bepalend voor het resultaat.  

“Mindfulness brengt balans in jouw leven, maakt je mentaal veerkrachtig en geeft zelfvertrouwen. Dit en meer draagt bij aan jouw gezondheid en levensgeluk.”

Wat is Mindfulness?

Mindfulness is een officiële, wetenschappelijk onderbouwde en bewezen effectieve methode om stressklachten te verminderen bij mensen met lichte tot zware (werk)stress, overspanning of burn-out.

Mindfulness is geschikt om herstellen van overmatige stress, een overspanning of burn-out, maar ook om meer stress te voorkomen.  De kern van mindfulness is leren anders om te gaan met stress. Daarom wordt het ook wel een stressreductietraining genoemd. Het doel is de mentale veerkracht te vergroten, geestelijk meer weerbaar te worden, zodat je beter kunt omgaan met de stress van alledag.

Grondlegger van mindfulness is de Amerikaanse hoogleraar, wetenschapper en docent Jon Kabat-Zinn. Hij is de oprichter en van de Stress Reduction Clinic van de universiteit in Massachusetts. In 1979 ontwikkelde hij de MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) training, waarin hij Westerse Positieve Psychologie en Boeddhistische meditatietechnieken (aandacht in stilte) heeft gecombineerd. Met mindfulness kan je de Neuroplasticiteit van het brein positief te beïnvloeden en stress reduceren. Effectief is de mindfulness training zeker!
Herken je hieronder meerdere stressklachten?

  • een aanhoudend onrustig gevoel, gejaagd zijn,
  • je snel geïrriteerd of gefrustreerd of boos voelen,
  • overmatige stress,
  • slecht slapen
  • terugkerende spierpijn, hoofdpijn, rugpijn of darmklachten
  • paniek- of angstgevoelens
  • pijn en (chronische) ziekte

Zet jezelf dan eens op plaats 1 en investeer in jouw lichamelijke en mentale gezondheid en volg een training! Je kunt mindfulness training volgen in Hoorn. 

Hoe werkt Mindfulness?

Twee belangrijke onderdelen van de mindfulness training zijn: 

  • Zélf de aandacht regelen/leiden.
  • Een nieuwsgierige en accepterende houding aannemen tegenover dat wat ervaren wordt.

Doel van mindfulness training is nieuwe vaardigheden leren om beter om te gaan met stressvolle situaties. Dit ontwikkel je door bewuster te worden van jouw lichaam,  jouw gedachten en jouw emoties. Door te oefenen leer je elke gedachte, elke emotie en elke lichamelijke sensatie toe te laten. Zonder dat je er onmiddellijk een waardeoordeel over uit spreekt en zonder dat je er iets aan wilt veranderen.

Je geeft heel bewuste aandacht aan jezelf, hierdoor zal je tijdens de mindfulness training bijvoorbeeld jouw vermoeidheid, werkstress en gedragspatronen anders gaan benaderen. Leren jouw aandacht te focussen op de ervaring van het huidige moment; nieuwsgiering, zonder oordeel en accepterend. Daar gaat het om. Met deze nieuwe houding en de ontwikkeling van zelfkennis pak jij zèlf de negatieve effecten van stress aan.

Wat betekent dit in de praktijk? In 8 bijeenkomsten leer je zelf mindfulness beoefenen. Elke mindfulness sessie bestaat uit theorie, oefeningen (aandacht voor jezelf in de vorm van mediteren, bewegen etc.) en ervaringen uitwisselen.  Anne-Marie werkt met volwassenen van alle leeftijden in kleine groepen, waardoor er ruimte is voor persoonlijke aandacht . De trainingslocatie is de zaal van de Lutherse kerk in Hoorn. Dit is een prachtig stadsmonument met een sfeervolle ruime zaal.  

Anne-Marie: “Het geeft mij voldoening, als ik zie hoe mensen door mindfulnesstraining veranderen. Stress gaat niet weg, maar deelnemers weten hoe zij er beter mee kunnen omgaan. Dat zijn vaardigheden voor het leven.” 
 

 Zelf Jouw Stress Verminderen

Training in Zelfregulatie van de Aandacht. Nieuwsgierig en Accepterend, Hier en Nu. Toelaten, Zonder Waardeoordeel, Zonder iets te willen Veranderen.

 

Alle trainingen worden verzorgd door gecertificeerd mindfulness-trainer Anne-Marie Meijer (VMBN). Zij  heeft zich gespecialiseerd in mindfulness trainingen voor volwassenen, jongeren en kinderen. Deelnemers hebben last van (overmatige) stressklachten door bijvoorbeeld werkdruk, opvoedstress of lastige gezinssituatie, prestatiedruk op school of de menopauze. De mindfulness trainingen worden gegeven in Hoorn. 

Effectief & Wetenschappelijk bewezen

De mindfulness of MBSR training is een gestructureerde training – individueel, met z’n twee of in een groep – van 8 bijeenkomsten en een facultatieve terugkom-stiltemiddag, waarin mindfulness, meditatievaardigheden, yoga-oefeningen, psycho-educatie en elementen van positieve psychologie en cognitieve gedragstherapie aan bod komen. En het werkt; mindfulness is bewezen effectief! Een trainingssessie is geen behandeling, therapie of iets  religieus. Het is een nuchtere, praktische training waarbij jij jouw eigen leraar bent. Jouw inzet is bepalend voor het effect.

 

Training & Thuis oefenen

Na inschrijving maak je via (beeld)bellen kennis met de trainer,  
Anne-Marie Meijer. Tijdens de 2 tot 2,5 uur durende bijeenkomsten krijg je uitleg en doe je oefeningen, die je daarna leert toepassen in jouw eigen leven. Daarnaast ontvang je een persoonlijk mindfulness werkboek in print, wekelijkse e-mail updates en krijg je de beschikking over MP3-luisterbestanden om dagelijks thuis te oefenen. 

Waardering training

Na elke mindfulness training vullen deelnemers anoniem een evaluatieformulier in. De training wordt gewaardeerd met gemiddeld 4,5 sterren. Deelnemers zijn zeer tevreden en omschrijven Anne-Marie als warm, enthousiast, positief en professioneel. Een jaar na het afronden van de training geven trainees aan veel gehad te hebben aan Mindfulness. Ze passen de nieuwe vaardigheden bewust bekwaam toe in hun dagelijkse leven, waardoor ze minder stress ervaren. Ook bezoeken ze stiltemiddagen in Hoorn om hun vaardigheden te onderhouden. 

 

“De momenten, waarin ik mij niet lekker voel in een situatie, herken ik nu. Ik herpak me, neem een adempauze en reageer bewust.”

“Ik ben de training gaan volgen om me mentaal sterker te voelen. Ik was wat sceptisch over een duo-training, maar het pakte goed uit. Ik vond Anne-Marie supergoed, zeer betrokken, professioneel en lief. De training heb ik ontzettend positief ervaren; ik heb veel geleerd over mezelf, ik ben nu rustiger en zit beter in mijn vel”

“De dingen waarop ik zelf invloed heb, geef ik nu duidelijker aandacht en ik laat dingen los, waarop ik geen invloed heb. Dat geeft rust.”

“De effecten? Ik heb meer zelfvertrouwen en ben mij meer bewust van mijn lichaam. Ik pieker minder. Ik merk emoties beter op. Ik ben in staat eerst te voelen en dan pas te reageren. Ik ben minder streng voor mezelf. Ik ben me meer bewust van mijn gedachten. Mijn gedrag en mijn contact met anderen is veranderd.”

“Meer balans in mijn leven! Ik voel meer energie en het lukt me  om de vaardigheden te blijven toepassen in mijn dagelijkse leven.”

De effecten

Mindfulness of MBSR training vergroot jouw persoonlijke effectiviteit en levensplezier. Na de training kan je

  • meer mentale veerkracht ervaren
  • met meer rust en plezier jouw (werk)taken en rollen vervullen
  • werk en privé beter in balans brengen
  • je beter concentreren
  • toename in overzicht in jouw leven ervaren
  • beter jouw prioriteiten stellen en grenzen bewaken
  • minder stress van de werk, opvoeden, studie, gezin of school ervaren
  • ervaren, dat je fijner in jouw vel zit.

Je zult merken, dat je tijdens de training een meer mindful kwaliteit van aandacht ontwikkelt, waardoor je een positieve draai aan jouw manier van doen en denken kunt geven. En de winst van dit alles is energie voor jouw leven.

Mindfulness in Hoorn

Deelnemers beoordelen de trainingen als professioneel, gestructureerd, nuchter en praktisch in een prettige, persoonlijke en veilige setting.  Anne-Marie heeft een fijne stem, is empatisch en enthousiast.

Heb je interesse in een MBSR-training of Mindfulness Special?

Kijk in de agenda voor mindfulness training in Hoorn. 

Wat zijn veel voorkomende stressklachten?

Bij dagelijkse drukte en aanhoudende stress kan je opmerken, dat de aandacht en concentratie minder worden, vergeetachtigheid toeneemt, het overzicht verdwijnt. Het gevolg is, dat je vlucht in denken, je ligt langer wakker en slaapt slechter. Daarnaast leidt jouw humeur en de kwaliteit van jouw contacten met andere mensen er onder. Dit is normaal. Het is stress!

Misschien herken je dit en ervaar je, dat je altijd maar bezig bent, nooit klaar bent en van alles moet. Bijvoorbeeld werk, zorg voor gezin en familie, studie, jouw sociale leven, sporten. Voor je het weet, leef je op de automatische piloot. Het gevolg hiervan is, dat je spanning voelt, gevoelens van somberheid ervaart en overmatig piekert. Ook krijg je meer last van lichamelijke klachten, zoals spier- en rugpijn, darmklachten en hoofdpijn.

De meeste mensen zijn zich nauwelijks bewust van hun eigen stress-signalen. Pas als je deze signalen weet te (h)erkennen, ben je in staat om iets te veranderen in jouw leven. Leren jouw eigen gedachten, emoties en gedrag te onderzoeken, geeft je de kans op tijd bij te sturen en voor jezelf te zorgen. Op deze manier leer je jouw stress te beperken en meer stress te voorkomen. Dit alles leer je in de training Mindfulness.

Mindfulness is toch zweverig?

De MBSR-training is een nuchtere, praktische training waarbij je jouw eigen mentor bent. Het zijn geen emotionele sessies. Het is geen behandeling of therapie en het is ook niet religieus. Tijdens de 2,5 uur durende bijeenkomsten leer je jouw aandacht focussen op jezelf. Je krijgt educatie over stress, leert mediteren en maakt opdrachten, die je inzicht geven. Je hoeft niet alleen maar stil zitten, je doet ook bewegingsoefeningen. Deelnemerservaringen worden groepsgewijs besproken. Daarnaast krijg je een persoonlijk werkboek in print en de beschikking over MP3-luisterbestanden om thuis te oefenen.
Aan het eind van de training heb je een meer mindful manier van doen en denken ontwikkeld. Hierdoor kan je een positieve draai aan jouw leven geven en meer balans en energie ervaren.

Welke thema's worden behandeld?

In 8 bijeenkomsten worden de volgende thema’s behandeld:
– Wat is aandacht?
– Omgaan met obstakels
– Grenzen leren kennen
– Stressles(s)
– Uitdagingen bewust antwoorden
– Jij bent niet jouw gedachten
– Hoe kan ik het beste voor mezelf zorgen?
– Hoe ga ik verder na de training?

In de Mindfulness Special “Mindful in de Overgang” worden extra thema’s behandeld, zoals voeding, relaties, werk en zingeving en seksualiteit. 

Zijn de resultaten wetenschappelijk bewezen?

De MBSR is een officiële, wetenschappelijk onderbouwde training. waardoor je jouw persoonlijke effectiviteit en levensplezier kunt vergroten. Er zijn tientallen wetenschappelijke studies verricht naar de effecten van Mindfulness. Het werkt!

Voor wie is de training geschikt?

De training is geschikt voor iedereen, die de wens heeft om op een andere, gezondere manier met stress te leren omgaan. En als je jouw werk-privé balans wil verbeteren. Daarnaast wordt de training aangeraden aan mensen, die een burn-out hebben of daarvan herstellen. Ook worden er trainingen gegeven aan speciale doelgroepen. Bijvoorbeeld aan jongeren tot 18 jaar, jonge ouders die opvoedstress ervaren of vrouwen, die stress ondervinden door de overgang.
Motivaties om mee te doen aan de training kunnen bijvoorbeeld zijn: meer momenten van rust willen ervaren gedurende de dag, zich minder willen ergeren aan gebeurtenissen/mensen, beter met stress kunnen omgaan, de concentratie willen verhogen of gewoon om meer van het leven willen genieten. 

Wannneer raad je een individuele training aan?

Je kunt een individuele mindfulness training volgen als je aanzienlijke stressklachten hebt en overspanning of burn-out wilt voorkomen. Door de 1-op-1 aanpak is er meer tijd en ruimte om jou persoonlijk te coachen. Als je een werknemer bent, kan je jouw werkgever vragen de investering in mindfulness te betalen vanuit een budget voor duurzame inzetbaarheid of persoonlijk ontwikkeling. Een ondernemer kan de investering ook opvoeren als kosten, bijvoorbeeld voor scholing of persoonlijke ontwikkeling. Vraag om een offerte.

En wanneer raad je een groepstraining aan?

Je kunt een mindfulness groepstraining volgen als je milde stressklachten hebt en erger wilt voorkomen. Of als je eerder overspanning of burn-out hebt gehad en wilt voorkomen, dat je vervalt in oud stressgedrag. Ook de training voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar, de mindfulness specials trainingen voor jonge ouders met opvoedstress of voor vrouwen in de overgang zijn groepstrainingen.

Een greep uit de mogelijkheden in Hoorn

Mindfulness
(mbsr) in groep

Als je stressklachten hebt, preventief aan jezelf wilt werken, chronische stress hebt of terugval in oud stressgedrag wilt voorkomen.

Tarieven
Particulier € 495
Zakelijk € 595 

Mindfulness
duo (2 pers.)

Vind jij een groepstraining niets? Je kunt ook een MBSR-training met z’n tweetjes volgen. De training bestaat uit 8x 2-2,5 uur in Hoorn.

Tarieven
Particulier € 895
Zakelijk € 1095 

.

Mindfulness individueel

Dit is een aanrader als je forse stressklachten hebt, richting overspanning gaat of burn-out bent geraakt.
 

Tarieven
Particulier € 1295
Zakelijk € 1495 

Zakelijke tarieven zijn excl. btw en particuliere tarieven zijn incl. btw. Particuliere tarieven zijn ook geldig voor ondernemers zonder een bv. Kijk of je in aanmerking komt voor vergoedingenAls je een training wilt volgen met betrekking tot werk, vraag dan om een offerte. Vergoeding door de werkgever is mogelijk in het kader van nascholing, duurzame inzetbaarheid of persoonlijke ontwikkeling. Kijk ook bij “PsychoSociale Arbeidsbelasting (PSA)”.

Mindfulness deelnemers in Hoorn vertellen

Anne-Marie wist mij heel bewust te maken van wat ik voel. Soms veel stress, frustratie en paniek. Eigenschappen die mij al langere tijd in de weg zitten en het goed functioneren in het dagelijks leven minder goed mogelijk maken. Door deze gevoelens nu sneller te herkennen heeft zij mij ook geleerd om er beter mee om te gaan en ze aanzienlijk te verminderen. Ik heb erg veel aan de training gehad. Anne-Marie, super bedankt!

In deze stressvolle tijden is het mooi om tools te krijgen en te leren gebruiken. Zodat je hierdoor ervaart dat je niet middenin de situatie zit, maar deze af en toe vanaf de zijlijn kritisch kunt bekijken. Mogelijk dat je dan andere keuzes maakt. Als je beter voor jezelf zorgt, ben je ook meer in staat je professioneel beter te ontwikkelen.

“Deze training heeft mij gebracht dat ik beter in mijn vel zit, meer in balans ben. Ik hoor van mensen om mij heen dat zij me
evenwichtiger vinden. Ik kan beter prioriteiten stellen en denk minder vaak negatief. Ik weet wat werkt voor mij en kan dit nu ook beter
inzetten. Ik merk op tijd dat ik stress ervaar en kan dit ook ombuigen door op zoek te gaan naar dingen die mij energie geven.”

“Mijn gedachten heb ik getraind om meer in het nu te zijn i.p.v. in het verleden of in de toekomst. Ik doe de dingen meer met aandacht
en minder op de automatische piloot. Ik geniet meer en neem mijn gedachten onder de loep door deze te bevragen. Ik ben blij.”

“De afgelopen weken heb ik de training gevolgd. Vooraf vond ik het lastig om een balans te vinden in de rust, werk en privé. De training
heeft mij meer dan alleen handvatten voor deze balans gebracht. Ik kan op moment binnen mijn werk en ook privé herkennen wat een situatie met mij doet en hier aandacht aan geven, door een korte meditatie. Vervolgens lukt het mij om beter en anders op een situatie te reageren. Daarnaast ben ik bewuster van alles wat er speelt. Ik zie meer moois om mij heen. Ik geniet meer en ben dankbaar voor
deze kleine ervaringen. De variatie in de training maakt, dat ik, nu na de training een plan kan opstellen die bij mij past. Zo kan ik ook
na de training de balans blijven behouden.”

Je Kunt De Golven Niet Stoppen, Maar Je Kunt Wel Leren

Surfen!